ESEMÉNYNAPTÁR

June 2021
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

 

2019. október 8-án a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban az Idősek Világnapja alkalmából ünnepséget tartottunk. Az idős lakóinkat köszöntöttük, megható és vidám pillanatokat élhettünk meg.

A rendezvényt Kerepeczki Magdolna, intézményvezető asszony nyitotta meg. Köszöntötte az intézmény lakóit és a meghívott vendégeket. Ismertetőjében beszélt az intézményben történt változásokról és újításokról. Gondolatai és verse után átadta a szót Nagy Sándornak, Kistelek város polgármesterének. Polgármester Úr üdvözölte az ellátottakat, majd megosztotta velük saját életéből merített emlékeit.

Több éves hagyományunkat követve virággal köszöntöttük a legidősebb női ellátottat, Tószegi Györgynét és a legidősebb férfi lakót, Rácz Miklóst, valamint az intézmény legrégebbi lakóját, Zsikó Györgynét, aki 23 éve él szeretetben és egészségben a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban. A munkaterápia keretében tevékenykedő lakóinknak virággal és emléklappal köszöntük meg a közösségért végzett munkájukat.

Az első műsorszám Nagy Jenőné, Kamilla néni előadásában egy megmosolyogtató próza volt, amely bemutatta miért is jó idősnek lenni, milyen előnyökkel jár.

Ezt követően a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola tanulói kápráztatták el a nézőközönséget csodás énekükkel, játékos fuvola, furulya és hegedűjátékukkal.

 

A műsorszámokat a diákok néptánca fogta közre. A művészeti iskola növendékeinek előadása osztatlan sikert aratott, melyet tapsviharral köszönt meg a közönség.

 

A szociális és terápiás munkacsoport megható versekkel készült. Frissítőként forralt bor, tea és meggyes sütemény került terítékre. Ezeket a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány tette lehetővé. Az alapítvány elnöke, Szalai Józsefné nem tudott részt venni a rendezvényen, viszont megható levelét Kerepeczki Magdolna olvasatában ismerhette meg a közönség.

A rendezvény zárásaként szeretett lakónk, Ördög Jánosné, Gizi néni hozzátartozója, Ördög János szolgáltatta a talpalávalót tangóharmonika játékával.

 

Így a lakók és a vendégek egyaránt felhőtlen ünneplésbe kezdtek, akik éneke ezen az őszi napon megmelegítette a szíveket.