ESEMÉNYNAPTÁR

June 2021
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

2019. szeptember 4-én utaztunk el a Szeged Tudományegyetem Füvészkertjébe, az Ópusztaszeri Otthon egyesületének, a Tóhajlat Rekreációs és Sportegyesület szervezésében. 19 fővel sikerült eljutnunk, s olyan ellátottakkal akik eddig nem igazán volt lehetőségük gyakran elhagyni az intézményi falait, anyagi helyzetük miatt.

Menetrendszerinti járattal mentünk, majd Szegeden igénybe vettük a helyi tömegközlekedést is. Az odautazás során lehetőség nyílt Szeged egy rejtettebb részletét is megismerni, a Tisza part menti erdőséget megcsodálni.

Az érdeklődök nagyon kíváncsian vágtak bele ebbe a gyönyörű utazásba. Voltunk trópusi üvegházban, ahol az egyenlítő környéki növényvilágot csodálhattuk meg. A sok szokatlan növény alaposan beégette magát emlékezetünkbe, szokatlanságával, szépségével s különleges érintésével. Ezután a lepkeházba vezetett utunk, ahol a fülledt, párás levegő rosszul esett tüdőnknek, de a sok, gyönyörűen színes lepke kárpótolt minket.

Miután sikerült egy-két pillangót lencsevégre kapni, a japánkertet tudtunk alaposan szemügyre venni.  Sajnos lemaradt a lótusz virágzásáról, azonban egy kis felfedező túra után sikerül találnunk egy magányos virágot, aki teljes pompájában tündökölt. Az érdeklődők megtapasztalhatták, milyen érdekesen pereg le a lótusz leveléről a víz. A kis vízgyöngyök igen szép látványt nyújtottak a déli napsütésben.

Utunkba egy kis pavilon épület került, amely gyönyörű, körkörös rózsakert közepén állt. Remek lehetőséget nyújtott nyugodt körülmények között megebédelni. Az intézmény konyhája nagyon finom hamburgereket készítettek, amelyet jóízűen fogyasztottunk el. Ebéd után pedig elkezdtük hátralévő felfedezőutunkat megtenni. Láttunk fűszernövény kertet, méhészetet, gazdaságot. Ez a gyönyörű környezet pedig remek lehetőséget biztosított arra, hogy újabb kommunikációs csatornákon jobban megismerjük egymást az ellátottainkkal.

Összességében mindenki jól érezte magát, pozitív visszacsatolást kaptunk. Várják a következő kirándulást.

További képek: