ESEMÉNYNAPTÁR

January 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

szgyf_banner.jpg

2019. július 3-án rendeztük meg egészségnapunkat hagyományainkhoz híven, hiszen fontos számunkra a prevenció, az egészségtudatos magatartás kialakítása, és megtartása. Ennek szellemében szerveztük programunkat.

A napot egy közös bemelegítéssel kezdtük, azonban nem a megszokott módon. Újdonságként kipróbáltuk együtt a zumbát, aminek hatalmas sikere lett: több, mint 50 ellátott lépett a táncparkettre! Olyan jó hangulat kerekedett, amihez még a jelenlévő kollégák is csatlakoztak. 

A test átmozgatása után jöhetett szellemünk tornáztatása is. Lehetőséget adtunk plakátkészítésre, ahol lakóink kreatívan megmutathatták mit is gondolnak az egészségről. Másik opció a gyurmázás volt, ahol számtalan gyümölcs készült, szépen kidolgozott formákban. Ezek mellett a közkedvelt felnőtt színező se maradhatott el, és ezzel párhuzamosan sportolásként kerékpározást biztosítottunk a kastély udvarán.

A kreatív foglalkozást követően kezdődhetett az egészségnapi kvízünk. 13 kérdésre kellett válaszolni az egészséges táplálkozás, az egészségtudatos magatartás témakörében. Öt csoportba rendeződtünk, s közös erővel válaszoltuk meg a kérdéseket. Ezután jött a meglepetés: a gyümölcskóstolás! Igyekeztünk újdonságként újabb gyümölcsöket beszerezni a már tavaly megismertekhez képest, ami idén is sikerült. Szilva, ananász, áfonya, ribizli, meggy, kókusz, őszibarack, szőlő, görög és sárgadinnye várta a kíváncsi és éhes résztvevőket. A feladat az volt, hogy letakart szemmel kellett formára és ízre megnevezni az adott gyümölcsöket. Mindenki nagyon ügyes volt, alig akadt olyan gyümölcs, amit nem ismertek fel. Végül lehetőség volt megkóstolni a kókusznak illetve a kaktusz gyümölcsének levét is.

Összességében nagyon jó hangulatú délelőttöt tudhatunk magunk mögött. Ezeknek a programoknak a létjogosultságát pedig igazolja a növekvő részvételi arány.