ESEMÉNYNAPTÁR

October 2020
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

2019. június 21-én a Csongrád Megyei Napsugár Otthon kisteleki idősek otthonában családi nap és férfi nap került megrendezésre. A rendezvényre meghívást kaptak az intézmény lakóinak hozzátartozói, akik nagy számban meg is jelentek.

A rendezvényt Kerepeczki Magdolna az Intézményvezető Asszonya nyitotta meg. Beszédében köszöntötte az ellátottakat és hozzátartozóikat. Tájékoztatásában az intézményben történt változásokról és újításokról beszélt. Bemutatta az Intézményvezető helyettes munkakörben dolgozó Törökné Nagymihály Irént, Szalai Józsefnét, a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Elnökét, Boldizsár Verát vezető ápolót, Sándor Györgynét, az intézmény üzemeltetési koordinátorát, valamint Mucsiné Sisák Ágnest a szociális és terápiás munkacsoport vezetőjét.

Intézményvezető Asszony megnyitó beszéde után kezdetét vette a férfiak köszöntése. A konferáló szerepét Csincsák Zsuzsanna, szociális munkatárs töltötte be. Kezdésnek a dolgozók Koncz Zsuzsa „Ha én rózsa volnék” dal szövegének a férfiakra vonatkozó átiratával kedveskedtek. A dal után Nagy Jenőné verse következett, amely szintén a férfiak köszöntéséről szólt, majd lakóink ülőtánccsoportja következett. Az ellátottak két mentálhigiénés munkatárssal Záray Márta és Vámosi Vilmos „Köss egy sárga szalagot” című dalára megtanult koreográfiát mutatta be. Az ülőtánc érdekességét a tizenöt lakó kezén lévő sárga szalagok játéka adta, amely a kezük mozgatásával különleges szalagjátékot eredményezett.

Az ülőtáncot követően a mentálhigiénés munkacsoport tagjai következtek,  akik komédiájában a rögtönzött fodrász szalonban pletykálkodtak a férfiakról. Végül a  férfiak köszöntő műsorát a dolgozók előadása zárta,  akik a megnyitáshoz hasonlóan, a jól ismert „Szegény vagyok” című jó hangulatú mulatós dal férfiakra átírt változatát adták elő.  A nagy melegben  sós süteményt,  ásványvizet és frissítő limonádét  fogyasztottak a megjelenteket.

A férfiak köszöntését lezárva kezdetét vette a családi nap ügyességi feladatokkal tűzdelt vetélkedője. A játékvezető Balogné Takó Julianna mentálhigiénés munkatárs volt. A három csapat a csapatnév választás után többek közt a tekegurításban, a lufi táncoltatásban, ping pong labda fújásban,  mérték össze ügyességüket.

A cseberből vederbe feladat is nagy sikert aratott, ahol kanállal kellett egy pályán áthaladva áttölteni a vizet egy másik edénybe, majd az idő lejárta után az a csapat nyerte a feladatot, amelyik csapat a legtöbb vizet tudta áttölteni.

A lufi borotválás is időre történő ügyességi feladat volt, ahol a lehető legjobban hab mentes lufit díjazta a zsűri.

A zenés feladat sem maradt el, ahol a szék foglaló volt a feladat. A családi nap sport feladatait egy zene felismerés zárta, amelyet nem volt elég kitalálni, bizony el is kellett énekelni. A feladatok között kvíz kérdések is nehezítették a csapatok pont szerzését. A családi nap zárásaként estebéd került felszolgálásra, ami szalonna és kolbász volt, amit az udvaron tárcsán sütöttek a dolgozók, lakók és hozzátartozók.

Fergeteges hangulatban és rengeteg mókával telt a férfi nappal egybekötött családi nap, ahol garantált volt a jó kedv. A Napsugár Otthon Lakóiért Alapítványnak köszönhetően terítékre kerültek mézes sütemények is. Az alapítvány biztosította a sörpadokon és asztalon kívül, a felállított két nagy sörsátort is, amely  jó szolgálatot tett a vacsora közben lezúduló nyári zápor ellen is.