ESEMÉNYNAPTÁR

February 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

szgyf_banner.jpg

2019. június 5.-én tartotta Nyílt Napját a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthona, ahol a vendégek visszarepülhettek az időben, egyenesen a Reneszánsz korba.

2019. június 5-én az időjárást is legyőzve a kastély hintófeljárójának adottságait kihasználva, igazi reneszánsz hangulatban 13 órától került megrendezésre Nyílt napi rendezvényünk.

Az ünnepi megnyitó beszédet a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményvezetője Kerepeczki Magdolna mondta el, majd a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány kuratóriumának elnöke Szalai Józsefné foglalta össze az elmúlt év eredményeit. Simon Györgyi részlegvezető beszédében rávilágított e kötelezően megtartott nyílt nap jelentőségére, hogy valódi betekintést nyerjenek az érdeklődők, hozzátartozók, és az ünnepi műsorban együtt szereplő lakók, és dolgozók egysége mutathassa meg: itt valóban minden nap értük és velük együtt van!

A Csongrád Megyei Napsugár Otthon társintézményei közül most is az Ásotthalmi részleget üdvözölhettük a nézők soraiban a szakmai képviseletek, szakemberek mellett, a hozzátartozók és lakók, dolgozóink részvételével. Az ünnepi köszöntőket követően a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány most is ajándékkal, falvédőkkel lepte meg intézményünket, melyet a kuratóriumának elnöke adott át.

Az ünnepélyes műsort Szalkai Mátyás Tóth Árpád Tánc című versének szavalata nyitotta meg. A szociális- és terápiás munkacsoport idei meglepetéseként a nyitó produkciója az Angol keringő volt, reneszánsz ruhákban közösen alkotva táncoló párokat a lakókkal. A fellépő előadókat Csikós Csilla konferálta fel és Csabai Zoltán mondta el megindító gondolatait.

Erős kezdésként Raffai Szilviától Kovács Ákos – Hello című számát hallhattuk tele átélt érzelemmel énekelve. Ezután az ülőtánc csoport a karibi női kalózok életébe engedett némi „kardos” betekintést. Farkas Fortuna színfoltként, kíséret nélkül, tisztán csengő hangján tolmácsolta a romák himnuszát a közönségnek. Tehetségét csillogtatva saját szerzeményével varázsolt el bennünket Kovács Zsófia dzsesszesen igéző hangján.

Az irodalmi kör örök klasszikusként Radnóti Miklós Nem tudhatom című verse mellett Erdős Virág modernebb, és könnyedebb hangvételű írását dramatizálta. Képviseletükben Lugosi Tamás József Attila Levegő című versét szavalta el, majd a csoport vezetőjével saját szerzeményén át törtek elő a lélek megfoghatatlan pillanatai.

Az intézmény zenei körének munkáját erősítve lépett fel Papp Krisztina A szívem visz tovább - közös lakó és dolgozó énekprodukciójával. Németh Anikó Balassi Bálint Egy katonaének című versének részlete előtt testvérével, Németh Kingával az édesanyai otthon melegét idézték együtt fel, Petőfi Sándor versével.

Közös ének-produkcióként Michael Jackson Heal the World című száma mutatta meg, hogy mindannyian EGYÜTT, értünk és veled tehetünk azért, hogy jobb legyen a világ!

 

A pezsgős ünnepléshez a társalgó teremben berendezett kiállítás méltóképpen tükrözte a lakók hímzett csodáit. Az intézmény tablószerűen felmutatott sport, irodalom és zenei körének mindennapjait, az emlékkönyv lapjain át a kiállított oklevelek és trófeákon keresztül.

Zárásként a varroda kézműves portékáit lehetett megvásárolni - így támogatva alapítványunkat, míg a lakók örömére szolgált a cukorka-árus! A műsorvezetői grófi párt és természetesen az egész reneszánsz udvart Vakulya Norbert kocsiztatta a kastély parkjában hintójával, melyet két lovas (Varga Dóra kollégánk és édesapja) vezetett fel.

Egy jól sikerült és sok munkával, készüléssel járó ünnep végén mindig bebizonyosodik, hogy az érzékenyítés az egyik legfőbb feladatunk. E munka egyben hivatás, melyre egyre égetőbb szükséglet mutatkozik. S pont ezért kell kitartanunk, közben új megoldásokat, új utakat keresve folyamatosan megteremteni egy élhetőbb közös világot intézményünkben.

További képek: