ESEMÉNYNAPTÁR

November 2019
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Idén is, mint minden évben november 16-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Csongrád Megyei Kirendeltsége Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötte a szociális szférában dolgozó megyei intézmények munkatársait.

Az rendezvény első részét a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Intézményvezetője, Kerepeczki Magdolna nyitotta meg. Az Intézményvezető Asszony tájékoztatta a dolgozókat az elmúlt év eseményeiről és a munkatársak valamint az ellátottak pályázatokon való részvételéről, az elért helyezéseikről. Az SZGYF által kiírt Hang és Kép Nemzetközi fotópályázaton résztvevő mórahalmi részleg Zsíros Martin munkatárs patronálásával pályázó Futaki Gábor ellátott, a „Kék szemek” című pályázatával első helyezést ért el. Az  Integrált Jogvédelmi szolgálat: Tudom, hogy van jogom- „ Otthonban családban” című pályázaton Thurzó Antal segítségével Cziráki Zsolt 2 fotóval első helyezést ért el. Továbbá a Magyar Speciális Művészeti Műhely Mozgókép Egyesülete nemzetközi pályázatán Cziráki Zsolt ellátott Czöndörné Mohai Ibolya részlegvezető segítségével beadott „Jövőképek” című kisfilmje különdíjat kapott.

A továbbiakban Kerepeczki Magdolna intézményvezető asszony a hagyományokhoz hűen egy csokor virággal köszöntötte az intézmények nyugdíjasait, akik 2018-ban kezdték meg nyugdíjas éveiket. A kisteleki intézményből Szalai Józsefnét, Dakóné Vass Ágnest, Tóth Andrásnét, a szegedi intézményből Kocsis István Ferencnét, Katona Józsefnét, Rittler Gábornét, az ópusztaszeri intézményből Szűcs Lászlónét, Kovács Jenőnét, Hevesiné Gyebnár Máriát, Strobán Sándornét, Varga Jánosnét, az ásotthalmi telephelyről Bozóki Bélánét, Szénási Istvánnét, Szabó Andrást  köszöntötte.

Ezután az Intézményvezető Asszony a közfeladatok ellátásában töltött évek elismeréséül köszöntötte a 25-, 30-, és 40 éves  szolgálatot teljesítő munkatársakat: Hevesiné Gyebnár Máriát, aki 40 éves közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik, Márton Mihálynét, Ördögné Boros Erikát, Varga Jánosnét 30 éves közalkalmazottat, Sándor Györgynét, Kothenczné Komócsin Gabriellát, Berta Ilonát, Mártonné Ménesi Erikát, Molnárné Makó Tündét, Vinczéné Nagy Erzsébetet, Szlatki Józsefnét, Farkas Lajosnét és Sisák Nándort, akik 25 éves jubileumukat töltötték.

Az intézményvezető azokat a munkatársakat is kiemelte, akik a közösségért kimagasló munkát végeztek. Kerepeczki Magdolna és a részlegvezetők dicsérő oklevéllel és egy csokor virággal jutalmazták a Csongrád Megyei Napsugár Otthon és a telephelyek munkatársait. Oklevélben részesült Sándor Györgyné, Szász József, Varga János , Kósa Szabolcs, Frank László, Terecskei Balázs, Malmos Ferenc, Kreiniker Zoltán, Szabó József, Györgyilyés Sándor, Kothencz Zoltánt, Papp Józsefné, Kósa Istvánné, Kiss Zelminke Enikő, Szűcs Lászlóné, Mártonné Ménesi Erika, Papp Szabolcs.

Az ünnepi rendezvény első részének zárásaként a telephelyek munkatársainak produkciót láthatták a jelenlévők. Így színpadra került Szegedről a 6 macsó retrobugi-ja, Ásotthalomról a sörivók bajortánca sörivás nélkül, valamint Kistelekről szolgálatot teljesítő „katonák” bakatánca.

A program második felében Nyári Amália, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének megbízott Igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket, külön Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott Asszonyt, Farkas Sándor Agrárminisztérium parlamenti államtitkárát és miniszterhelyettesét, Dr. Berta Árpádnét a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének nyugalmazott Igazgatóját, valamint Darabos Gábort Kistelek város alpolgármesterét.

Először Dr. Juhász Tünde Csongrád Megye Kormánymegbízott Asszony mondta el ünnepi beszédét, amelyben köszönetet mondott a szociális munkát végzőknek, hiszen úgy gondolja, hogy szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka. Véleménye szerint ez szolgálat a szó legnemesebb értelmében. Minden Csongrád Megyei ellátott nevében megköszönte az értük végzett munkát. Őt követte Farkas Sándor, Agrárminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettes Úr, aki háláját fejezte ki a szociális szférában dolgozók iránt és elkötelezett, pótolhatatlan munkájukhoz további kitartást kívánt. A köszöntők sorát Darabos Gábor Kistelek város Alpolgármester beszéde zárta, aki sok fizikai és lelki erőt kívánt a szociális munkásoknak.

Az ünnepi köszöntők után Nyári Amália a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Főigazgatói dicséreteit adta át a Csongrád Megyei Aranysziget Otthon Gyöngyvirág utcai székhelyű intézmény szociális munkatársa, a Csongrád Megyei Gesztenyeliget Otthon Derekegyházi Ápoló Otthonának 2 dolgozója és a Területi és Gyermekvédelmi Szakszolgálat 2 munkatársa részére. Csincsák Zsuzanna, Hamvas Béla: Útravaló -, Sándor Györgyné, Antonie de Saint- Exupéry Fohász című versét mondta el illetve levetítésre került Csabai Zoltán terápiás munkatárs által szerkesztett kisfilm, amelyben a különböző telephelyeken élő ellátottak mondták el jókívánságaikat e nap tiszteletére. Befejezésként a mórahalmi és ópusztaszeri telephelyek produkcióit láthatta a közönség. Az est további részében a közösen elköltött vacsora és zenés táncos est mellett lehetőség volt B-opcióként egy „Chill out” szoba igénybevételére is, amely a Sportcsarnok emeletén került kialakításra, ahol a munkatársak feltöltődhettek és babzsákokban pihenhettek, beszélgethettek egy finom tea mellett.

További képek: